Programterv (Részletesen: csoportok nevelési programja)

HónapProgram/Jeles nap
Szeptember  beszoktatás időszaka, ősz színei és világ
Október  Beszoktatás folyamatos,  őszi dalok
November  Beszoktatás folyamatos, időjárás, lehullanak a levelek, télapóvárás
DecemberMinden évben ellátogat a bölcsődébe a Mikulás, akit a gyerekek nagy izgalommal várnak és énekkel, mondókával köszöntenek. A fenyőfa állítás is nagy élménnyel jár. Közösen díszítjük fel a fát, minden gyerek felrak egy saját díszt. Az elkészült karácsonyfa köré állva közösen énekelünk, így megteremtve a karácsony meghitt hangulatát.
Januártél fogalmának megismerése, ünnepek élmények elmesélése
FebruárFarsangolás a bölcsődében. Különböző kellékeket készítenek a kisgyermeknevelők, amit kívánság szerint próbálgatnak a gyerekek. Farsangi énekeket énekelve, vidám hangulatban ünnepelnek.
MárciusÉbredő természet, március 15.
ÁprilisHúsvéti készülődés. Húsvéti versekkel, mondókákkal ismerkednek a gyerekek. A „nyuszi” ül, a fűben elrejti a csoki tojásokat, amit a gyerekek játékosan összegyűjtenek.
Májuselső vasárnapja előtti pénteken anyák napja alkalmából a gyerekek segítséggel készíetett ajándékkal és ének elmondásával örvendeztetik meg édesanyjukat.
utolsó munkanapján, az udvart lufikkal díszítik a dolgozók. A gyerekek aszfaltkrétával rajzolnak, buborékot fújnak és egyéb érdekes tevékenységgel ünneplik a gyermeknapot.
Június, Július, AugusztusKinti játékok, szabad levegőn való játékok óvoda érett gyermekek búcsú ajándékot kapnak gondozónőjüktől